Minden élő szervezetnek szüksége van tápanyagokra. Az embernek különösebb módon oda kell figyelnie arra, hogy helyesen étkezzen, minél gazdagabb legyen a tápanyagbevitel, ami létfontosságú a szervezet és az immunrendszer megfelelő működéséhez. A különböző hasznos anyagokhoz és vitaminokhoz sokféleképpen hozzá lehet jutni. Az egyik legfontosabb vitamin az E-vitamin, aminek nélkülözhetetlen szerepe van az agy és a szív működésében. Csökkenti az érelmeszesedés, a trombózis, a szívroham, de még a szélütés kialakulásának esélyét is.
Ezek mellett jótékony hatást gyakorol még a hajra és a bőrre is. Ez olyan természetes forrásokból nyerhető ki, mint például a különféle olajos magvak, de állati eredetű készítményekből is, mint a hús, máj és tojás, ugyanakkor számos, természetes hatóanyagú készítmény létezik erre a célra. Az E-vitamin általában nem túladagolható, csupán néhány készítménnyel való együttes alkalmazásakor kell jobban odafigyelni arra, hogy milyen mértékben juttatja be az ember a szervezetébe.