A tengeri herkentyűket sokan előszeretettel fogyasztják, hiszen nemcsak finomak, hanem egészségesek is. Mindenekelőtt azt kell megemlíteni, hogy a fésűkagyló gazdag fehérjeforrás. Ezen kívül nagymennyiségben tartalmaz A-, E-, B9- és B12 vitamint.
Ásványi anyagokban sem szűkölködik, hiszen van benne magnézium, kalcium, kálium, jód, foszfor, sőt, még szelén is. A fehér húsa, illetve a narancsszínű része egyaránt fogyasztható. Ez az információ azoknak jöhet jól, akik eddig még nem ízlelték meg.
A frissen beszerzett fésűkagyló kinyitásával az első pár alkalommal meggyűlhet a baja, persze némi gyakorlással könnyen elsajátítható a művelet. Először is szüksége lesz egy vékony pengéjű késre, amivel a héjat kinyitja. Ha sikerült, akkor vegyen elő egy kiskanalat a hús kiszedésére.
Tudnia kell, hogy ebben a formában csak 2 napig lehet hűtőszekrényben tárolni. A fagyasztására is van lehetőség, ha szeretné, hogy mindig legyen otthon belőle. Mielőtt a fésűkagyló a mélyhűtőbe kerül, egy lapos tányéron alaposan meg kell szárítani.