Eliza Szolgáltatás A rum Európában

A rum Európában

Miből készül a rum?

Miből készül a rum?

Közép-Európában, a régi Habsburg Birodalom korában nagymennyiségben importált nyers nádcukrot. Ennek a nádcukornak a finomítása közben visszamaradt melaszból egy időben rum főzésére fektették a hangsúlyt.

Mivel ez az alapanyag nádcukor-termelő gyarmatok híján folyamatosan hiányban volt, próbálkoztak egyéb szeszek fűszerezésével, hogy különböző rum utánzatokat készítsenek. Egy ilyen a mostanra már Ausztriában eredetvédett ital, az úgynevezett belföldi rum.

A többi európai országhoz hasonlóan, Magyarországon is készítettek rumot. A huszadik században nagymennyiségben előállított étkezési finomszeszt a szeszipari cégek likőrök és bizonyos esetekben rumutánzatok készítésére használták fel.

Mivel akkoriban az eredetvédelem még nem terjedt ki idáig, ezeket az utánzatokat egyszerűen rum néven forgalmazták, míg az eredeti hazájukból származó italokat megkülönböztették más név használatával. Az Európai Unióhoz történő csatlakozás után ez megváltozott és a közös irányelvek miatt, ezek az utánzatok elveszítették nevüket és egyéb likőrneveken kerültek forgalomba.

Címkék: ,

Related Post

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás