Vegyük például a jégkémeket. Nyári időszakban mindenki dobozszám vásárolja őket. A legkülönbözőbb forma és méret változatban kaphatók. De egy közös van bennük. A vanília szinte mindegyikben jelen van, mint fő íz vagy ízesítő. A tölcséres jégkrémek nagyon kelendők. Nem csak a csokival belül bevont tölcsér miatt, hanem az ízvariációk miatt is. Ott van például az eper, amit vanília fagyival kombinálnak. De a csoki és a mogyoró is hasonló módon kerül a tölcsérekbe. Nincs olyan íz, amihez ez a pöttyös finomság ne menne. A különböző lehetőségek tárháza igencsak széles, hiszen ez a jeges íz mindenben ló. A felnőttek egy nagy kedvence, különösen a nyári ebédek után egy kis kávé, de nem is akármilyen módon. A forró kávéba némi alkoholt kell keverni majd jöhet egy nagy gombóc vanília fagylalt. Ennél különlegesebb zárása az ebédnek nem is lehetne. Ezt még az is elfogyasztja jó ízűen, aki amúgy magában nem nyalná el a fagyit. A forró és a jeges találkozás az a különleges piskótatekercs, melynek a tölteléke a nagyon lehűtött vanília fagylat. A forró tészta és ennek találkozásai is egy kulináris élmény.