Eliza

Tegyen az orgazdaság vádja ellen!

Ha orgazdasággal vádolják, fogadjon ügyvédet

Ha orgazdasággal vádolják, fogadjon ügyvédet

Napjainkban sok olyan helyzet adódhat az életben, amelyek bűnre csábíthatják az embereket. A legtöbb esetben egymást viszik bele a bajba, azonban ezt elég nehéz kivédeni, mert a különleges „üzleti ajánlatok”, legtöbb esetben feketeáruként jelennek meg. Az orgazdaság szintén idetartozik, amit a leghatékonyabban akkor tudunk megelőzni, ha nem kerülünk kapcsolatba az olcsó terméket kínáló emberrel.

A legtöbb ilyen termék ugyanis csalásból, lopásból, zsarolásból vagy egyéb bűntettnek minősülő tevékenységből származnak. Ezeket az eladó tárgyakat, ha esetleg megvásároljuk, akkor mi magunk is bűnrészessé válunk és így könnyedén kerülhetünk a bíróság elé egyik pillanatról a másikra.

A lényeg mindezen az ügyleten az eladó és a vásárló szempontjából is a haszonszerzés, azonban ez azért törvényellenes, mert a termék jogtalanul van a tulajdonában az eladó személynek. Ahhoz, hogy mi is orgazdaság gyanújába keveredjünk nem is szükséges megvásárolnunk az adott dolgot, mivel már annyi is elég, ha helyet adunk, ezáltal elrejtjük azt a hatóságok vagy jogos tulajdonosa elől.

Exit mobile version