Category Archives: Étel-Ital

Minőségi ízek, Bock borok

Bock bor

Magyarország abszolút nem szűkölködik borokban, ezért aki különleges ízekre vágyik, annak nem szükséges külföldön kutakodnia, hiszen mindezt itthon is megtalálja.

A Bock bor neve sokaknak ismerősen csenghet, nem véletlenül, hiszen egy sokszoros díjnyertes termékről van szó. A villányi pincészet Bock József tulajdonában áll, ez a család pedig másfél évszázada, 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal.

A brandy készítésének lépései

Brandy

Brandy

Az égetett szeszes italok igen sokfélék lehetnek. Eltérés lehet a felhasznált alapanyagban, illetve az előállítására használt technológiában is. Ezáltal mindig más-más típusú szeszt nyerünk. A brandy viszont csak annyiban különbözik a konyaktól, hogy nem az eredet-védett Cognac tartományban készül.

Amúgy minden másban egyezik a két ital. A brandy is szőlő bor lepárlásával készül. Csupán annyi a különbség, hogy itt nincs megszabva az sem, hogy milyen szőlőből készülhet az alapanyagként használt bor.

A kisüsti pálinka készítési módja

Kisüsti pálinka

Kisüsti pálinka

A bor és a sör mellett, a pálinka is igen kedvelt alkoholos ital hazánkban. A gyümölcspárlatok közül, ez a legfontosabb a Kárpát-medencében, hiszen bátran tekinthetjük nemzeti italunknak is. Több típusa is létezik, de a legismertebb és legkedveltebb fajtája a kisüsti pálinka.

Ez onnan kapta a nevét, hogy a lepárlás viszonylag kicsi üstökben történik. A kisebb pálinkafőzőkben általában nem használnak 40-50 liternél nagyobb üstöket, de a nagyipari előállítása is maximum 1000 literes üstökben történik.

A magyaros hidegtál ínyenc falatjai

Magyaros hidegtál

Magyaros hidegtál

A magyaros ételekért nemcsak a hazai kulináris egyediségért rajongók vannak oda, hanem szerte a világban sokan, akik nagyra tartják a speciális fogásokat. Ezeket tartalmazhatja a magyaros hidegtál, amiről nem hiányozhatnak a közkedvelt finomságok és azok az ételkülönlegességek sem,

amelyek éppen annyira nem divatosak hazánkban, de annál ízletesebbek. A magyaros hidegtál főleg azoknak fog tetszeni, akik maximálisan odavannak a hazánkra jellemző ízekért, a csípős specialitásokért és a jól ismert húsfélékért.

Akuna Alveo táplálék kiegészítő több ízben

Akuna Alveo Szőlős

Akuna Alveo Szőlős

Biztosan hallott a rendszeres méregtelenítő kúrákról. Próbálta már valamelyiket? Amennyiben még nem, az Akuna termékek remek módszert jelentenek nemcsak a méregtelenítés számára, hanem az immunrendszer erősítésének érdekében is. Az Akuna Alveo Szőlős + Mentás változatban is megrendelhető, így biztos lehet abban, hogy nem kell a kellemetlen ízek miatt nélkülöznie az étrend kiegészítő szedését. Fő alkotóelemei a gyógynövények, így hát nem kell semmiféle negatív hatás miatt tartania.

Tejeskávé minden mennyiségben

Tejeskávé

Tejeskávé

Ön mivel indítja a napját, hogy energiával teli és frissen tudjon elindulni otthonról? Bizonyára egy finom tejeskávé minden alkalomra jó választásnak bizonyul. Nem csupán azért, mert koffeint tartalmaz, ami nélkül sokan ki sem tudnak kelni az ágyból, hanem azért is, mert a tejjel felöntött ital lágy és selymes ízt varázsol a csészébe. Az elkészítési módja különbözik, mivel minden országban más és más módon öntik fel. Megtörténhet, hogy itthon tejjel kapja, azonban külföldön például tejhabbal készítik el a tejeskávé finomságot.

Mindkét változat nagyon finom és megőrzi a kávé aromáját. Ihatja reggeli mellé vagy munka közben, mindig nagyon jólesik. Mindenkinek megvan a maga kávézási szokása, így aki szeretne valami újat kipróbálni, az mindenképp rendeljen egyszer egy tejeskávét! Akármilyen helyre is ül be a barátokkal vagy ismerősökkel, ez az ital egyetlen menüről sem fog hiányozni, hiszen annak ellenére, hogy viszonylag egyszerű hozzávalókból készül, nagyon sokan rendelik és fogyasztják.

Arab fűszeres kézműves csokoládé

Kézműves csokoládé

Kézműves csokoládé

Rengeteg vásárló kedveli a pikáns fűszereket, amelyeket nemcsak az ételekbe lehet belecsempészni, hanem akár még a desszertekbe is. A fuszerescsokolade.hu webáruházban olyan mesés és csodás édességeket találhat, amelyek valamilyen fűszert tartalmaznak. A kézműves csokoládé sokféle ízesítéssel készülhet, mint például arab fűszerrel. A speciális keverék tartalmaz pikáns chilit, szecsuáni borsot, szezámmagot és fekete szezámmagot, fehér mákot, narancshéjat és barna mustármagot.

Tiszta méhpempő a Biomax-on

méhpempő a Biomax-on

méhpempő a Biomax-on

A tiszta méhpempő az egyik legösszetettebb táplálóanyagnak számít. Különleges hatását érdemes kipróbálni, hiszen nemcsak a tradicionális orvoslásnál lehet vele eredményeket elérni, hanem a tudományos gyógyításoknál is. A méhpempő még mindig tartalmaz olyan alapanyagokat, amit nem tudott felismerni a modern tudomány. Tiszta méhpempő a Biomax-on is megrendelhető. Vitaminok, fehérjék és aminosavak vannak benne. Fontos zsírsavakat és foszforvegyületeket találunk benne.

Étrendkiegészítők értékes hatóanyagokkal

Étrendkiegészítők

Étrendkiegészítők

A nyári időszakban egyre többen döntenek úgy, hogy végre megszabadulnak a felesleges kilóktól és egészségesebben élik majd mindennapjaikat. Ehhez azonban, a tudatos táplálkozáson túl, a rendszeres testmozgás is szükséges, ugyanis kizárólag így érhetőek el változások. Természetesen nem feledkezhet meg arról sem, hogy a minőségi étrendkiegészítők rendkívül fontosak az immunrendszer erősítése és az edzések hatékonysága érdekében. A drasztikus kalóriamegvonás és az ésszerűtlen, sokszor hiánybetegségeket okozó diéták helyett, érdemes a tudatosságot és az életmódváltást választani.

Ínycsiklandók a receptek képekkel

Már a kép látványa is étvágygerjesztő

Már a kép látványa is étvágygerjesztő

Amikor elindítottuk receptekkel foglalkozó weboldalunkat, nem volt kötelező az elkészült ételt ábrázoló képek beküldése. Aztán azt tapasztaltuk, hogy a receptek képekkel sokkal látogatottabbak, mint enélkül. Ez teljesen természetes, hiszen már maga az étel látványára elindul a nyálképzés és már szinte érezzük is a finomság ízét. Ezért mára már kivétel nélkül, a receptek képekkel jelennek meg. Ez jó összehasonlítási alap arra, hogy amikor először készítjük az ételt tudjuk, hogy milyen a végcél.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás